تحولات اوکراین| مناقشه به مرحلهای بحرانی رسیده است
اروپا
بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - تردید آلمان درباره اعزام نیرو به اوکراین، رضایت ترامپ از روند مذاکرات صلح، رد ادعای تهدید بودن روسیه برای انگلیس، مخالفت مردم اتریش با کمک به کییف، کشته شدن یک خلبان اوکراینی و لزوم اعزام زنان به جبهه، از مهمترین رویدادها پیرامون جنگ هستند. - اخبار بین الملل -
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، "جان هیلی" وزیر دفاع انگلیس روز شنبه، در نشست گروه تماس درباره تأمین تسلیحات برای کییف، اعلام کرد که درگیری نظامی در اوکراین اکنون وارد مرحلهای بحرانی شده است.
او گفت: «سال 2025 سالی بحرانی برای درگیری در اوکراین است و اکنون در لحظهای حساس قرار داریم که میتواند سرنوشت این مناقشه را تعیین کند» وزیر دفاع همچنین خواستار تلاش هرچه بیشتر کشورهای اروپایی برای حمایت از دولت کییف شد.
وزیر دفاع بریتانیا یک روز قبل اعلام کرد که نهادهای اتحادیه اروپا و همچنین کایا کالاس، رئیس دیپلماسی این اتحادیه، در برنامهریزی برای احتمال اعزام نیرو به اوکراین در قالب آنچه «ائتلاف داوطلبان» خوانده میشود، پس از حلوفصل صلحآمیز، مشارکت ندارند.
پیشتر، روزنامه "دیلی تلگراف" گزارش داده بود که دولت انگلیس در حال بررسی امکان استقرار نیروهای خود در اوکراین برای مدت پنج سال است؛ موضوعی که به نوشته این روزنامه، در حال حاضر میان لندن و دیگر شرکای «ائتلاف داوطلبان» در حال مذاکره است.
همچنین، روزنامه فرانسوی "لو فیگارو" به نقل از منابع خود اعلام کرده بود که مقامات ارشد در اروپا در حال آمادهسازی برای یک تقابل احتمالی با روسیه هستند. در این گزارش، سخنان یک افسر ارشد فرانسوی نقل شده بود که بر ضرورت آمادگی اروپا برای بدترین سناریو تأکید کرده و در عین حال یادآور شده که نباید اجازه داد که یک جنگ جهانی آغاز شود.
در ادامه میتوانید تحولات مربوط به هزار و صد و چهل و پنجمین (1145) روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:
******
سکوت مرتص درباره امکان اعزام نیروهای آلمانی به اوکراین
فریدریش مرتص، رهبر حزب اتحاد دموکرات مسیحی آلمان (CDU) و گزینه احتمالی صدراعظمی آینده این کشور، در مصاحبهای از دادن پاسخی صریح به پرسشی درباره احتمال اعزام نیروهای آلمانی به اوکراین پس از حلوفصل درگیری خودداری کرد.
وی در اینباره گفت: «این بخشی از همان رویکرد بازدارندگی راهبردی است که من نه بهطور علنی آن را اعلام میکنم و نه قاطعانه رد میکنم.»
مرتص همچنین یادآور شد که اگر آلمان از ابتدا حمایت فعالتری از کییف میکرد، این احتمال وجود داشت که درگیری در اوکراین تاکنون پایان یافته باشد. با این حال، وی جزئیاتی از سیاست آتی دولت آلمان در قبال اوکراین ارائه نداده و تأکید کرد که در مسائل سیاست خارجی، «خویشتنداری در اظهارات عمومی و احتیاط» اهمیت زیادی دارد.
علاوه بر این، مرتص به سئوالی درباره احتمال انجام مذاکراتی با ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه نیز پاسخی نداد. به گفته او، این دیدار زمانی ممکن خواهد بود که «شفافیتی» درباره امکان برگزاری چنین گفتوگویی حاصل شود.
مرتص عضویت اوکراین در اتحادیه اروپا و ناتو را تا پایان جنگ منتفی دانست
رهبر حزب اتحاد دموکرات مسیحی آلمان همچنین اعلام کرد که اوکراین تا زمانی که درگیر جنگ است، نمیتواند به عضویت اتحادیه اروپا یا ناتو درآید. فریدریش مرتص در این مصاحبه اظهار داشت: «اوکراین از هر جهت یک مورد خاص است. این کشور اروپایی بسیار بزرگی است، اما کشوری است که در حال درگیری نظامی است و کشوری که در وضعیت جنگی قرار داشته و نمیتواند عضو ناتو یا اتحادیه اروپا شود.»
این سیاستمدار آلمانی تأکید کرد که وعده عضویت در اتحادیه اروپا همچنان پابرجاست و چشمانداز پیوستن به ناتو نیز وجود دارد، اما تحقق این برنامهها مستلزم پایان یافتن جنگ است. وی همچنین ابراز تردید کرد که بحران اوکراین در آینده نزدیک بهصورت خودکار حلوفصل شود.
روزنامه "پولیتیکو" نیز پیشتر گزارش داده بود که ایالات متحده، آلمان و پنج کشور دیگر عضو ناتو با پیوستن فوری اوکراین به این ائتلاف نظامی مخالف هستند، زیرا نگران درگیری مستقیم نظامی با روسیهاند.
ارزیابی ترامپ از روند مذاکرات درباره اوکراین
دونالد ترامپ، رئیسجمهور ایالات متحده، با اشاره به پیشرفت در روند حلوفصل درگیری در اوکراین اعلام کرد که بهنظر او همه چیز در این زمینه بهخوبی پیش میرود.
وی بامداد امروز در گفتوگو با خبرنگاران حاضر در مجموعه مطبوعاتی کاخ سفید گفت: «باید دید در ادامه کار چه خواهد شد، البته من فکر میکنم همه چیز خوب پیش میرود.»
رئیسجمهور آمریکا افزود که «خیلی زود» خبر پیشرفت در این خصوص منتشر خواهد شد. ترامپ افزود: «لحظهای فرا میرسد که باید یا با عمل ثابت کنید یا سکوت اختیار کنید.»
سخنان ترامپ در خصوص نتیجه سفر روز جمعه، استیو ویتکوف، فرستاده ویژه دونالد ترامپ به روسیه بود که برای سومین بار به این کشور سفر کرد. وی عصر روز جمعه در کتابخانه ریاستجمهوری در سنپترزبورگ با ولادیمیر پوتین دیدار کرد. این مذاکرات چهار ساعت و نیم به طول انجامید و موضوع اصلی این دیدار، ابعاد مختلف حلوفصل بحران اوکراین بوده است.
سفیر روسیه وجود هرگونه تهدید مسکو علیه لندن را رد کرد
آندری کلین، سفیر روسیه در انگلیس، شب گذشته، شنبه، در گفتوگو با شبکه تلویزیونی بی.بی.سی تاکید کرد که روسیه هیچگونه تهدیدی برای بریتانیا به شمار نمیرود، اما اگر لندن بخواهد تهدیدهای خیالی جدیدی ابداع کند، این تصمیم خودشان است. این اظهارات در واکنش به گزارشهایی در برخی رسانههای انگلیسی بیان شد.
پیش از این روزنامه "ساندی تایمز" نوشته بود که دولت بریتانیا نگران آن است که در صورت تشدید رویارویی میان روسیه و ناتو، مسکو ممکن است به کابلهای انرژی که بریتانیا را به اروپا متصل میکنند یا به خطوط لوله گاز وارداتی از نروژ آسیب برساند. همچنین در این گزارش ادعا شده بود که لندن به مسکو مظنون است که در حال ردیابی مسیر زیردریاییهای راهبردی بریتانیا است. بنا بر اطلاعات این نشریه، دستگاههایی که گویا برای این منظور استفاده میشدند، چندین بار در سواحل بریتانیا کشف شدهاند.
کلین در این مصاحبه گفت: «من این ادعاها را رد نمیکنم، اما برایم جالب است که آیا واقعاً ما علاقهای به تعقیب تمام این زیردریاییهای قدیمی بریتانیا با کلاهکهای هستهای بسیار قدیمی و کاملاً منسوخشده داریم یا نه. تمام این تهدیدها بهشدت اغراقآمیز هستند و از هیچ ساخته شدهاند.»
این دیپلمات تأکید کرد: «من وجود تهدید علیه بریتانیا را رد میکنم؛ این موضوع کاملاً ساختگی است. هیچ تهدیدی از سوی روسیه متوجه بریتانیا نیست. اما اگر لندن میخواهد روابط را تیرهتر کند و تهدیدهایی خیالی را که گویا از طرف مسکو هستند، مطرح کند؛ در حالی که اینگونه نیست؛ این دیگر به خودشان مربوط است.»
سفیر روسیه: مردم اتریش مخالف کمک مالی به اوکراین هستند
دیمیتری لوبینسکی، سفیر روسیه در اتریش، در گفتوگو با روزنامه "ایزوستیا" اعلام کرد که مردم اتریش با کمکهای مالی گستردهای که دولت این کشور به اوکراین ارائه میدهد، موافق نیستند.
وی اظهار داشت: «اتریش طی سه سال گذشته از طریق کانالهای مختلف، حدود 300 میلیون یورو کمک مالی به اوکراین ارائه کرده و این در حالی است که این هزینهها با پیامدهای جدی بحران مهاجرتی و اجتماعی-اقتصادی، و کسری فزاینده بودجه دولت -که اخیراً آشکار شده و اکنون به بیش از 12 میلیارد یورو رسیده- همزمان شده است؛ بحرانی که هر خانوادهای در اتریش آن را لمس میکند. در چنین شرایطی، این هزینههای سنگین که به زیان اقتصاد داخلی انجام میشوند، نه حمایت مردم را بهدنبال دارند و نه درک آنها را.»
این دیپلمات روس افزود که براساس آخرین نظرسنجیها، 78 درصد از مردم اتریش خواهان حفظ بیطرفی کشورشان در قبال درگیری در اوکراین هستند. او تأکید کرد: «با وجود تبلیغات ضدروسی تهاجمی در رسانههای جمعی، بسیاری از مردم اتریش همچنان احساس همدلی عمیقی نسبت به کشور ما دارند. این را بهخوبی از طریق انبوه نامههایی که از نقاط مختلف اتریش برای ما ارسال میشود، متوجه شدهایم. هرگونه تلاش برای منزویکردن یا حذف روسیه، بهویژه فرهنگ روسی، با شکست کامل مواجه شده و تنها موجب ناامیدی میشود.»
به گفته وی، اکثریت مردم اتریش نگرانی بابت تهدید توخالی امکان حمله روسیه به این کشور نیستند. افزون بر این، یکچهارم مردم اتریش بر این باورند که گسترش ناتو به سمت شرق، عامل اصلی آغاز درگیری در اوکراین بوده است.
لوکاشنکو، ملیگرایی افراطی را از عوامل اصلی درگیری در اوکراین دانست
الکساندر لوکاشنکو، رئیسجمهور بلاروس معتقد است که فروپاشی اقتصادی و ملیگرایی افراطی از عوامل اصلی شکلگیری بحران در اوکراین بودهاند.
وی شب گذشته در جمع خبرنگاران اظهار داشت: «من اغلب درباره اوکراین، این کشور همسایه و برادرمان فکر میکنم. چه چیزی عامل اصلی این وضعیت شده است؟... در بُن ماجرا، فروپاشی اقتصادی قرار داشت.»
به گفته لوکاشنکو، در آستانه آغاز بحران، فقر گسترده در میان مردم و در مقابل، حضور «الیگارشهای فوقالعاده ثروتمند» در این کشور مشهود بود که در کنار آن، «ملیگرایی افراطی به این وضعیت تزریق شده و وخامت اوضاع را افزایش داد».
او همچنین افزود: «وقتی، برای مثال، در شهر اودسا انسانها را زنده زنده میسوزاندند (اشاره به واقعه مه سال 2014 در جریان حمله ملر گرایان افراطی به خانه اتحادیههای کارگری در این شهر)، قربانیان از نظر افراد مهاجم، جزئی از ملیت موردنظرشان نبودند.»
کشته شدن خلبان جنگنده F-16 ارتش اوکراین
فرماندهی نیروی هوایی ارتش اوکراین روز شنبه در کانال تلگرامی خود اعلام کرد که یکی از خلبانان جنگنده F-16 این کشور در جریان انجام یک مأموریت رزمی جان باخته است.
در این بیانیه آمده است: «در تاریخ 12 آوریل 2025، پاول ایوانوف، خلبان 26 ساله، حین انجام مأموریت رزمی در منطقه درگیری با جنگنده F-16 جان خود را از دست داد.»
در این بیانیه به مکان و علت مرگ این خلبان اشارهای نشده است. بنا بر اعلام نیروی هوایی اوکراین، بررسی جزئیات این حادثه بهعهده کمیسیون ویژه گذاشته شده که تحقیقات خود را آغاز کرده است.
یادآور میشود که در آگوست 2024 نیز یک فروند جنگنده F-16 در اوکراین سقوط کرده بود که در جریان آن، خلبان آلکسی مسی کشته شد. گفته شده بود که این خلبان خود از مدافعان اصلی انتقال هواپیماهای جنگی غربی به اوکراین بود.
دفتر زلنسکی: خدمت نظامی باید برای زنان نیز الزامی باشد
پاول پالیسیا، معاون رئیس دفتر ولودیمیر زلنسکی اعلام کرد که خدمت نظامی در ارتش اوکراین باید برای تمامی شهروندان، از جمله زنان این کشور، الزامی باشد. وی تاکید کرد: «باید دورهای انتقالی طراحی شود تا شهروندان بهروشنی درک کنند که همه باید خدمت کنند.»
پالیسیا پیشنهاد کرد که اوکراین از مدل اسرائیل الگو بگیرد که در آنجا خدمت وظیفه عمومی برای همه شهروندان، بدون توجه به جنسیت، الزامی است. او همچنین هشدار داد که افرادی که خدمت نظامی انجام ندادهاند، ممکن است از دسترسی به برخی خدمات دولتی و فرصتها، مانند اشتغال در بخش دولتی، محروم شوند.
موضوع بسیج زنان در اوکراین به یکی از بحثهای داغ شبکههای اجتماعی این کشور تبدیل شده است. کاربران از دریافت احضاریه حتی برای زنان باردار و زنان بالای 50 سال خبر میدهند و بهطور گسترده به دنبال راههایی برای دریافت معافیت یا تعویق خدمت هستند.
تحولات اوکراین| آغاز جذب جوانان 18 ساله اوکراینی به ارتشتحولات اوکراین|50درصد اوکراینیها خواستار مذاکره و صلح هستندتحولات اوکراین| ادعای جدید زلنسکی درباره «آتشبس انرژی» پنج حمله ارتش اوکراین به تأسیسات انرژی روسیه طی شبانهروز گذشته
وزارت دفاع روسیه روز شنبه اعلام کرد که نیروهای مسلح اوکراین طی 24 ساعت گذشته، پنج مورد حمله به تأسیسات انرژی در خاک روسیه انجام دادهاند.
طبق اطلاعات این وزارتخانه، در منطقه کراسنودار بر اثر حمله ارتش اوکراین به محدوده ایستگاه راهآهن واسیورینسکایا، شبکه برق منطقه آسیب دیده و این مسئله منجر به توقف دو قطار شده است.
همچنین در نتیجه گلولهباران تأسیسات انرژی، بیش از 19 هزار نفر از ساکنان مناطق مسکونی در کورسک از شبکه برق قطع شدهاند.
وزارت دفاع روسیه روز جمعه نیز از انجام پنج حمله توسط ارتش اوکراین به تأسیسات انرژی این کشور خبر داده بود.
دیمیتری پسکوف، سخنگوی رسمی کرملین، در واکنش به این حملات اعلام کرد که اگر طرف اوکراینی به نقض توافقها ادامه دهد، روسیه این حق را برای خود محفوظ میداند که به تعلیق حملات علیه زیرساختهای انرژی پایبند نماند.
سرنگونی 154 پهپاد مهاجم اوکراین در مناطق مختلف روسیه
وزارت دفاع روسیه همچنین اعلام کرد که نیروهای پدافند هوایی این کشور طی 24 ساعت گذشته 154 فروند پهپاد متعلق به نیروهای مسلح اوکراین را منهدم کردهاند.
در این بیانیه آمده است: «با استفاده از سامانههای پدافند هوایی، شش بمب هدایتشونده هوایی JDAM و پنج راکت از سامانه پرتاب چندگانه HIMARS ساخت آمریکا، همچنین 154 فروند پهپاد مهاجم ارتش اوکراین ساقط شدهاند.»
افزون بر این، نیروهای مسلح روسیه یک شرکت هوافضای وابسته به صنایع نظامی اوکراین را هدف قرار داده و به کارگاههای تعمیر تجهیزات زرهی، مونتاژ پهپادها، انبارهای مهمات و موشک و همچنین محلهای استقرار موقت یروهای اوکراین آسیب وارد کرده است. در جریان این عملیات، تا 60 نیروی نظامی اوکراینی، یک خودروی زرهی، پنج دستگاه خودرو و دو انبار مهمات نیز منهدم شدهاند.
انتهای پیام/
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1403670/